Pytanie dotyczące hodowli kotów

Dyskusje związane z hodowlą kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ekrartona

12 grudnia 2023, 15:15

Witam wszystkich. Przepraszam, jeśli nie jest to właściwe miejsce na ten temat, ale nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na ten temat, więc pomyślałem, że zapytam tutaj. Moja kotka urodziła 3 kotki i 1 kociaka 3,5 miesiąca temu. Ponieważ wkrótce osiągnęły dojrzałość płciową, zastanawiałem się, czy mam się obawiać, że kocięta płci męskiej zajdą w ciążę w wieku 4 miesięcy, ponieważ weterynarz powiedział mi, że mogą kastrować kocięta dopiero po 5 miesiącach. Czytałam w internecie, że kocięta reagują na koty w okresie rui już po 4 miesiącu życia. Czy ktoś z doświadczeniem w opiece nad kuwetami lub ktoś, kto ma większą wiedzę ode mnie, może mi pomóc?

Mieszkam w kraju trzeciego świata, więc znalezienie dobrego weterynarza, który może bezpiecznie operować koty, może być dość drogie, dlatego nie mogę wysterylizować ich wszystkich w tym samym czasie.
ekrartona

15 grudnia 2023, 21:21

ekrartona pisze:
Witam wszystkich. Przepraszam, jeśli nie jest to właściwe miejsce na ten temat, ale nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na ten temat, więc pomyślałem, że zapytam tutaj. Moja kotka urodziła 3 kotki i 1 kociaka 3,5 miesiąca temu. Ponieważ wkrótce osiągnęły dojrzałość płciową, zastanawiałem się, czy mam się obawiać, że kocięta płci męskiej zajdą w ciążę w wieku 4 miesięcy, ponieważ weterynarz powiedział mi, że mogą kastrować kocięta dopiero po 5 miesiącach. Czytałam w internecie, że kocięta reagują na koty w okresie rui już po 4 miesiącu życia. Czy ktoś z doświadczeniem w opiece nad kuwetami lub ktoś, kto ma większą wiedzę ode mnie, może mi pomóc?
https://omegle.onl/ vshare
Mieszkam w kraju trzeciego świata, więc znalezienie dobrego weterynarza, który może bezpiecznie operować koty, może być dość drogie, dlatego nie mogę wysterylizować ich wszystkich w tym samym czasie.

I got this,...
Vet4u

20 grudnia 2023, 20:17

Witamy,
Kocięta płci męskiej nie zajdą w ciążę, ponieważ nie jest to możliwe. Kastracje kocura można bezpiecznie przeprowadzić po 6-8 miesiącu życia, w szczególnych przypadkach już w okolicach 4 miesiąca.
Jeśli natomiast chodzi o kotki (samice) ciąża możliwa jest po okresie pierwszej rujki, która ma miejsce około 6-12 miesiąca życia (niektóre dane wskazują już na 4 miesiąc).
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Vet4u
tiyror

18 kwietnia 2024, 13:19

ekrartona pisze:
Witam wszystkich. Przepraszam, jeśli nie jest to właściwe miejsce na ten temat, ale nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na ten temat, więc pomyślałem, że zapytam tutaj. Moja kotka urodziła 3 kotki i 1 kociaka 3,5 miesiąca temu. Ponieważ wkrótce osiągnęły dojrzałość płciową, zastanawiałem się, czy mam się obawiać, że kocięta płci męskiej zajdą w ciążę w wieku 4 miesięcy, ponieważ weterynarz powiedział mi, że mogą kastrować kocięta dopiero po 5 miesiącach. Czytałam w internecie, że kocięta reagują na koty w okresie rui już po 4 miesiącu życia. Czy ktoś z doświadczeniem w opiece nad kuwetami lub ktoś, kto ma większą wiedzę ode mnie, może mi pomóc? omegle tv camgel

ok it's will be done for sure
ODPOWIEDZ
  • Informacje