Interpretacja wyników badań krwi - owczarek niemiecki długowłosy

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy: Robert A., Jarek

ODPOWIEDZ
MarekWalczak
Posty: 1
Rejestracja: 25 września 2019, 20:49

25 września 2019, 21:02

Witam, czy ktoś mógłby zinterpretować poniższe wyniki badań krwi psa:
WBC H 23.7 ˣ10⁹/L 6.0 - 17.0
Limf# 1.8 ˣ10⁹/L 0.8 - 5.1
Mon# 0.7 ˣ10⁹/L 0.0 - 1.8
Gran# H 21.2 ˣ10⁹/L 4.0 - 12.6
% limf L 7.5% 12.0 - 30.0
Mon% 3.1% 2.0 - 9.0
%gran H 89.4% 60.0 - 83.0
RBC L 2.77 ˣ 10^12/L 5.5 - 8.5
HGB L 69 g/L 110.0 - 190.0
HCT L 19.2% 39.0 - 56.0
MCV 69.4 fL 62.0 - 72.0
MCH 24.9 pg 20.0 - 25.0
MCHC 359 g/L 300.0 - 380.0
RDW 12.5% 11.0 - 15.5
PLT 127 ˣ10^3/L 117.0 - 460.0
MPV 8.4 fL 7.0 - 17.9
PDW 16.3
PCT 0.106%
Eos% 3.5%
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Posty: 13062
Rejestracja: 29 września 2004, 14:43
Kontakt:

30 września 2019, 10:23

zwierzę ma poważne problemy należy pilnie ustalić dlaczego jest tak duża anemia i tak potężny stan zapalny.
Lekarz weterynarii Jarosław Orzeł - specjalista chorób psów i kotów, specjalista chirurg,specjalista radiolog.


http://www.krakvet.eu
ODPOWIEDZ